Vragen
Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet bij?... neem dan contact met me op.
Welke kleuren bied je te koop aan?
Mijn teefjes zijn in de kleuren Tricolor, Blenheim, B&T en Ruby.
Groeien de pups in huiselijke kring op?
De puppies groeien, net als de teef, in huiselijke kring op. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan het socialiseren van de pups. Zo leren ze omgaan met andere huisdieren, huiselijke geluiden, volwassenen, vreemden en jonge kinderen.
Hoe vaak heb je een nestje?
Ik fok af en toe een nestje. Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.
Bied je ook herplaatsers aan?
Nee in principe niet. Mijn eigen hondjes blijven bij ons tot het einde.
Werk je met een wachtlijst?
Ik werk met een wachtlijst. Indien je interesse hebt, kan je contact met mij opnemen. Omdat ik het belangrijk vindt waar mijn pups terecht komen, is het fijn wat van je te weten. Daarom stuur ik je na het opnemen van contact een aantal vragen toe.
Welke garantie bied je? / Maak je gebruik van een koopovereenkomst?
Bij de verkoop maak ik gebruik van een koopovereenkomst. In deze overeenkomst staat de garantiebepaling beschreven.
Verkoop je ook pups zonder stamboom?
Nee, ik fok en verkoop alleen pups met stamboom. Fokkers die met stamboom fokken worden gecontroleerd op de gezondheid van de ouderdieren en pups. Bovendien maken deze fokkers verantwoorde combinaties met de ouderdieren zodat de hondjes niet doorgefokt raken en vele ziektes en aandoeningen ontwikkelen. Helaas worden er nog veel hondjes gefokt zonder stamboom waar geen controle op is. Deze hondjes worden vaak aangeboden met alleen een gezondheidsverklaring. Laat je echter niet misleiden door deze “gezondheidsverklaring”. In de meeste gevallen houdt het niet meer in dan een verklaring van een dierenarts die het hondje alleen nagekeken heeft op uiterlijke gebreken. Laat je hier dus niet door misleiden of leiden door de koopprijs. Dan zou goedkoop zomaar wel eens duurkoop kunnen zijn.
Wat is de koopprijs van een pup?
In Nederland liggen de prijzen van een raszuivere Cavalierpup tussen de €1800,- en €2200,-. Deze prijs kan voor je gevoel een groot bedrag zijn. Dit bedrag komt echter voort uit de dure onderzoekskosten die moeten worden besteed aan de ouderlijke dieren. Je kan wel voor een lager bedrag een pup vinden via verkoopsites op internet. Denk er echter aan dat dit meestal pups zijn afkomstig van broodfokkers. Niet alleen hebben de ouderdieren geen onderzoeken gehad maar ook de omstandigheden waarin deze hondjes gehouden- en gefokt worden, zijn vaak erg slecht. Er bestaat daardoor een vele malen grotere kans dat deze ouderdieren een erfelijke aandoening hebben die doorgegeven worden aan de pups, met alle gevolgen van dien. Hiermee wordt je goedkoop uiteindelijk een duurkoop en haal je jezelf een hoop ellende op je nek.
Vanaf welke leeftijd mag ik de pup ophalen?
De pups blijven minimaal 8 weken bij de moederhond. Daarna kunnen ze opgehaald worden. Indien je besloten hebt een pup af te nemen, kan je wel, na een afspraak, de pup regelmatig komen bezoeken.
Hoe verloopt het contact?
Zodra er een nestje is geboren, zal ik alle geïnteresseerden een informatie mailtje sturen. Daarna kan je contact met mij opnemen om een afspraak te maken om kennis te maken en de pups te komen bekijken.
Als je besluit een pup af te nemen, zal ik je vragen een kleine aanbetaling te doen. Daarmee heb je de garantie dat de pup aan jou zal worden overgedragen. In de tijd dat de pup bij mij opgroeit kun je de pup, na afspraak, regelmatig komen bezoeken. Als de pup 8 weken is, kan je hem na een afspraak met mij op komen halen.
Het is het beste de pup in de ochtend op te halen. De pup en jij hebben dan de hele dag om kennis te maken met elkaar voordat de nacht komt waarop de pup moet wennen dat hij niet meer bij zijn broertjes en zusjes is.
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de pup?
Als je bij mij een pup afneemt zal ik je voortijdig en bij het afhalen van de pup hierover informeren. Ook krijg je van mij een kleine “handleiding” mee over de eerste dagen van de pup bij jou thuis.
Welke onderzoeken hebben de ouderlijke dieren ondergaan?
Alle ouderlijke dieren ondergaan alle verplichte onderzoeken; Patella, CM/SM en een Hartonderzoek. De documenten met de resultaten liggen allemaal ter inzage bij mij. Je krijgt hiervan ook een kopie mee, wanneer je de pup komt ophalen.
Wie bepaald welke onderzoeken verplicht zijn?
Deze worden voorgeschreven door de Cavalier Club Nederland (CCN), Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (EGCN) in samenspraak met de Raad van Beheer op kynologisch gebied (RvB).
Zit je vraag er niet bij?... neem dan contact met me op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb